Zink-, lood- en koperwerk

Dakgoten en sommige daken worden traditioneel uitgevoerd in zink, dit is een goed verwerkbaar metaal welke een lange levensduur hebben, mits goed geplaatst. Zijwangen van uw dakkapel kunnen in zink worden uitgevoerd, dit is onderhoudsvrij en geeft een authentieke uitstraling. Zo ook gevelkappen en deklijsten. Waarbij dakgoten worden gesoldeerd hoeft dit bij een gevelbekleding of een gevelkap niet zo te zijn, er kunnen ook fels- of haak verbindingen gemaakt worden.

Lood wordt veel gebruikt bij dakkapellen als aansluiting naar de pannen of vanaf de schoorsteen naar de pannen. Dit is een vrij zacht metaal dat erg flexibel is en daardoor ideaal om details in te werken. Het nadeel is dat er ook snel scheuren kunnen ontstaan als er te weinig rekening word gehouden met uitzetting en krimp.

Voor koper geldt hetzelfde als bij zinkwerk, alleen de levensduur is veel langer en het heeft een meer sjieke uitstraling. Hemelwaterafvoeren kunnen in zink of in koper geleverd en gemaakt worden en dit kan de uitstraling van uw woning flink veranderen. Het verwerken van deze metalen is handwerk en is echt een ambacht.

Nog vragen?

Wilt u meer informatie over uw situatie of vrijblijvend een prijsopgave? Neem dan contact op!

Door onze jarenlange ervaring in de dakenbranche en werkzaam met de verschillende disciplines, kunnen wij u een gedegen advies geven en een heldere offerte uitbrengen.

HET JUISTE ADRES VOOR UW DAKWERK

Projecten van M.H. Roofings: